Δίκτυο Κέντρων Υποστήριξης Διδασκαλίας & Μάθησης Ελληνικών Α.Ε.Ι.
+30 2531039962
+30 2531039962
Τηλέφωνο: 210 4801322, 210 4801220
Email: tlc@asfa.gr
Βασικός σκοπός του Κέντρου δεν μπορεί να είναι παρά η σταθερά βελτιούμενη υποστήριξη του πολυεπίπεδου διδακτικού έργου που συντελείται στους κόλπους του Ιδρύματος, μέσα από την παρακολούθηση των εθνικών και των διεθνών εξελίξεων στο χώρο καθώς και τη συνεξέταση των ειδικών παραμέτρων που το περιγράφουν ως επαγγελματικό έργο.
Τηλέφωνο: 2102896xxx
Email: kedima@aspete.gr
Το Κέντρο Υποστήριξης της Διδασκαλίας και Μάθησης είναι το αποτέλεσμα ενός οράματος και μιας επιστημονικής συζήτησης ετών στο πεδίο της Πανεπιστημιακής Παιδαγωγικής. Ο στόχος του είναι η προώθηση και η δημιουργία μιας κοινότητας μάθησης, καινοτομίας και συνεχούς βελτίωσης του διδακτικού έργου στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Το Κέντρο υποστηρίζει τα μέλη ΔΕΠ και τους διδάσκοντες να ανταλλάξουν απόψεις και να δημιουργήσουν καλές πρακτικές μάθησης και διδασκαλίας, να καταγράψουν τις ανάγκες τους, να αναστοχαστούν, να αναπτύξουν σύγχρονες και αποτελεσματικές εκπαιδευτικές δράσεις, με την αξιοποίηση και των ΤΠΕ κατά τη διδασκαλία των πανεπιστημιακών μαθημάτων. Κυρίως, όμως, στοχεύει στη δημιουργία μιας κουλτούρας υποστήριξης ανάμεσα στα μέλη της ακαδημαϊκής μας κοινότητας, προκειμένου να δημιουργήσουμε σύγχρονα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, που θα διευκολύνουν και θα στηρίζουν τη μάθηση των φοιτητών μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Τηλέφωνο:
Emai:
Το Γραφείο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (ΓΡΑΔΙΜ) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρύθηκε το Ιούνιο του 2021 (ΦΕΚ 2798/Β/30.06.2021) με σκοπό την παροχή πολλαπλών υπηρεσιών υποστήριξης, ενίσχυσης και συνεχούς βελτίωσης των διαδικασιών διδασκαλίας και μάθησης, με τελικό αποδέκτη και ωφελούμενο το φοιτητικό δυναμικό του.
Τον Ιούλιο του 2023, μετονομάστηκε με Απόφαση της Συγκλήτου σε Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (ΚεΔιΜα) (ΑΔΑ: 6ΚΙΗ46Ψ8Ζ6-ΣΜΘ) και εποπτεύεται από τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών και Διοικητικών Θεμάτων, Δια Βίου Μάθησης και Εξωστρέφειας Καθηγητή, κ. Εμμανουήλ Φλεμετάκη.
Μέσω σειράς συντονισμένων επιστημονικών δράσεων και ενεργειών, επιδιώκει την ουσιαστική στήριξη των διδασκόντων για την μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν διοχετευόμενα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι συγκεκριμένες δράσεις αναφέρονται στην υποστήριξη των διδασκόντων με την αξιοποίηση των εργαλείων που προσφέρουν οι νέες Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών, ώστε το διδακτικό έργο να συμβαδίζει με τις εξελίξεις της παιδαγωγικής, ενδυναμώνοντας παράλληλα τον συμβουλευτικό ρόλο του διδάσκοντα στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται η συνεργασία με τα άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, που ανήκουν στο ίδιο δίκτυο με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών στην εκπαίδευση.
Τηλέφωνο: 25510 30574
E-mail: ctl@duth.gr
Το Κέντρο Υποστήριξης της Διδασκαλίας και της Μάθησης εποπτεύεται από τον/την Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας ΔΠΘ, ενώ ως Συντονίστρια ορίστηκε από τη Σύγκλητο με την υπ. αριθμ. 18/13/16-5-2019 Απόφαση της Συγκλήτου ΔΠΘ η Αναπλ. Καθηγήτρια Κατερίνα Κεδράκα, με εμπειρία στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και την Πανεπιστημιακή Παιδαγωγική.
Η εκπαιδευτική λειτουργία του Κέντρου επικουρείται από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΔΠΘ ή άλλων ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή ινστιτούτων ή φορέων της ημεδαπής ή της αλλοδαπής που έχουν ως αντικείμενο τη διδασκαλία και τη μάθηση.
Το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του καθορίζεται στον Κανονισμό του (βλ. ΦΕΚ ίδρυσης 2468, τ. Β, 24-6-2019).
Τηλέφωνο: +30 2510 462625
Email: ctl@ihu.gr
Οι δράσεις του Κέντρου στοχεύουν στη δημιουργία μιας κοινότητας μάθησης, καινοτομίας και συνεχούς βελτίωσης του διδακτικού έργου του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, υποστηρίζοντας τη δημιουργία και ανταλλαγή καλών πρακτικών μάθησης και διδασκαλίας, την καταγραφή των σχετικών αναγκών, την ανάπτυξη σύγχρονων και αποτελεσματικών εκπαιδευτικών δράσεων. Ως εκ τούτου, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η υποστήριξη των διδασκόντων και η ενημέρωσή τους για τις σύγχρονες τάσεις, καθώς και για την αξιοποίηση των προσφερόμενων δυνατοτήτων (μεταξύ των οποίων, των Νέων Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών), κατά τη διδασκαλία των πανεπιστημιακών μαθημάτων και την εκπαιδευτική διεργασία εν γένει, προκειμένου να δημιουργήσουν περιβάλλοντα που διευκολύνουν και στηρίζουν τη μάθηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Τηλέφωνο: 210 772 1806
Email: ctl@mail.ntua.gr
Τοποθεσία : Κτίριο Διοίκησης, Γραφείο 109
Το Κέντρο έχει ως αποστολή τη διαρκή διασφάλιση παροχής διδασκαλίας υψηλής ποιότητας, την προώθηση της Πανεπιστημιακής Παιδαγωγικής μέσω δράσεων που στοχεύουν στη δημιουργία μιας κοινότητας μάθησης,καινοτομίας και συνεχούς βελτίωσης του διδακτικού έργου στο Ε.Μ.Π., υποστηρίζοντας τους διδάσκοντες να ανταλλάξουν και να δημιουργήσουν καλές πρακτικές μάθησης και διδασκαλίας, να καταγράψουν τις ανάγκες τους, να αναστοχαστούν, να αναπτύξουν σύγχρονες και αποτελεσματικές εκπαιδευτικές δράσεις, με την αξιοποίηση και των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών κατά τη διδασκαλία των πανεπιστημιακών μαθημάτων, προκειμένου να δημιουργήσουν περιβάλλοντα μάθησης που διευκολύνουν και στηρίζουν τη μάθηση με τον βέλτιστο τρόπο.
Τηλέφωνο: 2610 367 973
Email: gradim@eap.gr
Βασικοί σκοποί και στρατηγικοί στόχοι του Κένρου Υποστήριξης Διδασκαλίας και της Μάθησης είναι:
α. Η μελέτη εκπαιδευτικών συστημάτων και προγραμμάτων διδασκαλίας άλλων κρατών, η εξαγωγή πορισμάτων και η υποβολή σχετικών προτάσεων.
β. Η κατάρτιση προτύπων οδηγών σχεδίασης μαθήματος και διδασκαλίας ανά ομάδα γνωστικών αντικειμένων.
γ. Η εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.
δ. Η κατάρτιση προτάσεων προμήθειας εξοπλισμού για την αναβάθμιση της διδασκαλίας των προγραμμάτων σπουδών.
ε. Η μελέτη και εφαρμογή στην εκπαιδευτική διαδικασία διεπιστημονικών μεθόδων υποστήριξης φοιτητών με μαθησιακές δυσκολίες.
στ. Η μέριμνα για την αξιοποίηση των σύγχρονων μεθοδολογιών, τεχνολογιών και τεχνικών της διδακτικής, για την παραγωγή του υπάρχοντος εκπαιδευτικού υλικού σε ηλεκτρονική μορφή, και την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής μάθησης.
ζ. Η οργάνωση σεμιναρίων με αποδέκτες τους διδάσκοντες του Ιδρύματος όλων των κατηγοριών με αντικείμενο τις τεχνικές συγγραφής εκπαιδευτικού υλικού.
η. Η παροχή οδηγιών και εργαλείων:
Οι επιμορφωτικές δράσεις του Κέντρου βασίζονται σε σύγχρονα ερευνητικά πορίσματα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και της Πανεπιστημιακής Παιδαγωγικής.
Τηλέφωνο: 2810379301
Στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο λειτουργεί Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης και συνεχούς βελτίωσης του παρεχόμενου διδακτικού έργου από όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των τεχνολογιών της πληροφορίας και των επικοινωνιών. Το Κέντρο υποστηρίζει τους διδάσκοντες σε όλους τους κύκλους σπουδών που παρέχει το Πανεπιστήμιο.
Το Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (ΚΕΔΙΜΑ) έχει ως αποστολή την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης, ενδυνάμωσης και συνεχούς βελτίωσης των διαδικασιών διδασκαλίας και μάθησης, σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις της παιδαγωγικής, καθώς και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία για την ανάπτυξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Οι δράσεις του Κέντρου περιλαμβάνουν:
Τηλέφωνο: 26610-87610
Τηλέφωνο επικοινωνίας (γραφείο Αντιπρυτάνεως): 26610-87106, κα Βασιλική Χολέβα
Η Σύγκλητος του Ιονίου Πανεπιστημίου όρισε τριμελή Επιτροπή Ακαδημαϊκού Συντονισμού του έργου του Γραφείου Υποστήριξης της Διδασκαλίας και της Μάθησης, η οποία θα έχει διετή θητεία, με δυνατότητα ανανέωσης και απαρτίζεται από μέλη Δ.Ε.Π. του Ιδρύματος με εμπειρία στα ζητήματα διδακτικής, παιδαγωγικής, εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς και στην εκπαίδευση ενηλίκων και την πανεπιστημιακή παιδαγωγική. Τα μέλη της Επιτροπής είναι:
• Φωτεινή Βάκη, Μόνιμη Επίκουρος Καθηγήτρια, Τμήμα Ιστορίας,
• Εμμανουήλ Μάγκος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής,
• Αγνή Παπαδοπούλου, Επίκουρος Καθηγήτρια (με θητεία), Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας.
Τηλέφωνο: 210 8203722
Email: kedima@aueb.gr
Το Γραφείο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2022 σύμφωνα με το ΦΕΚ 1319/21.03.2022 κατά τα προβλεπόμενα στις διατάξεις του άρθ. 51 του ν.4009/2011. Εφεξής αναφέρεται ως Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και
Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σύμφωνα με το ΦΕΚ 6272/12.12.20223 κατά τα προβλεπόμενα στις διατάξεις του αρθ. 15 του ν.4957/2022, στο οποίο δημοσιοποιήθηκε και o Κανονισμός Λειτουργίας του.
Το Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στοχεύει μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και των καλών πρακτικών στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση, να ενισχυθεί η κοινότητα μάθησης, καινοτομίας και συνεχούς βελτίωσης του διδακτικού έργου του ΟΠΑ. Σκοπός του είναι η προώθηση της Πανεπιστημιακής Παιδαγωγικής στο ΟΠΑ μέσω στοχευμένων δράσεων.
Τηλέφωνο: +30 22510-36125, +30 22510-36126
Email: https://ctl.aegean.gr/
Το «Γραφείο Υποστήριξης Διδασκαλίας και της Μάθησης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου ιδρύθηκε στις 23 Ιουλίου 2020, έπειτα από σχετική απόφαση της Συγκλήτου, με εισήγηση της αρμόδιας Αντιπρυτάνισσας Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Καθηγήτριας Έλενας Θεοδωροπούλου, επί Πρυτανείας της Καθηγήτριας Χρυσής Βιτσιλάκη. Κατόπιν απόφασης της Συγκλήτου στις 7 Φεβρουαρίου 2023, το ΓΥ.Δι.ΜΑΘ. μετονομάστηκε σε Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας & Μάθησης (ΚΕ.Δι.ΜΑ.).
Το ΚΕ.Δι.ΜΑ. λειτουργεί κεντρικά και υποστηρίζεται διοικητικά και γραμματειακά από το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Συνεργάζεται με τη Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.) για ζητήματα που αφορούν στην αξιολόγηση και διασφάλιση ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου, με τη Διεύθυνση Σπουδών για ζητήματα που αφορούν στην παροχή και υποστήριξη του έργου αυτού, καθώς και με κάθε υπηρεσία του Ιδρύματος, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.
Η λειτουργία Κέντρου Υποστήριξης Διδασκαλίας & Μάθησης (ΚΕ.Δι.ΜΑ.) στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανταποκρίνεται στην ανάγκη συνεχούς υποστήριξης της διδακτικής και μαθησιακής διαδικασίας, σύμφωνα και με τις στρατηγικές επιλογές του Ιδρύματος, καθώς και στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών προς αυτήν την κατεύθυνση, πλαισιώνοντας με όρους διασφάλισης ποιότητας το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο των διδασκόντων/ουσών και παρακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις στον χώρο της διδασκαλίας & της μάθησης με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου διδακτικού έργου σε όφελος των φοιτητριών και φοιτητών του Ιδρύματος.
Τηλέφωνο: 210-5385100
Email: ctl@uniwa.gr
Το Γραφείο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (ΓΡΑΔΙΜ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2022 κατά τα προβλεπόμενα στις διατάξεις του άρθρου 51 του ν. 4009/2011 και αποτελεί μια πανεπιστημιακή δομή που υπάγεται στη Διεύθυνση Υποστήριξης Σπουδών του Πανεπιστημίου και η οποία λειτουργεί κεντρικά για όλες τις Σχολές/Τμήματα του Ιδρύματος υπό την εποπτεία του/της Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων.
Το Γραφείο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής έχει σκοπό την παροχή υποστήριξης των διδασκόντων για την σχεδίαση, διδασκαλία και αξιολόγηση των μαθημάτων τους και την αναβάθμιση του διδακτικού τους έργου, καθώς και ενημέρωση για τις καινοτόμες πρακτικές και προσεγγίσεις στην εκπαίδευση των φοιτητών/φοιτητριών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Οι δράσεις του Γραφείου στοχεύουν στη δημιουργία μιας κοινότητας μάθησης, καινοτομίας και συνεχούς βελτίωσης του διδακτικού έργου που προσφέρει το Πανεπιστήμιο, υποστηρίζοντας τη δημιουργία και ανταλλαγή καλών πρακτικών μάθησης και διδασκαλίας, την καταγραφή των σχετικών αναγκών, την ανάπτυξη σύγχρονων και αποτελεσματικών εκπαιδευτικών δράσεων. Παράλληλα η υποστήριξη των διδασκόντων και η ενημέρωσή τους για τις σύγχρονες τάσεις, καθώς και για την αξιοποίηση των προσφερόμενων δυνατοτήτων των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών, κατά τη διδασκαλία των πανεπιστημιακών μαθημάτων και την εκπαιδευτική διεργασία εν γένει, προκειμένου να δημιουργήσουν περιβάλλοντα που διευκολύνουν και στηρίζουν τη μάθηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Email: ctl@uowm.gr
Το Γραφείο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης εποπτεύεται από τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας και υποβάλει Πρόγραμμα Δράσης και Απολογισμό στο Πρυτανικό Συμβούλιο και στη ΜΟ.ΔΙ.Π.
Email: ctl@uth.gr
Σκοπός της λειτουργίας του Κέντρου είναι η παροχή οδηγιών, συμβουλών και εργαλείων στα μέλη του διδακτικού προσωπικού για την αποτελεσματική σχεδίαση, διδασκαλία και αξιολόγηση των μαθημάτων τους, καθώς και τη βελτίωση των διδακτικών μεθόδων με ανάπτυξη σύγχρονων και αποτελεσματικών εκπαιδευτικών δράσεων, με την αξιοποίηση και των ΤΠΕ κατά τη διδασκαλία των πανεπιστημιακών μαθημάτων, προκειμένου να δημιουργήσουν περιβάλλοντα μάθησης που διευκολύνουν και στηρίζουν τη μάθηση.
Τηλέφωνο:
E-mail:
Email: gradim-tott@uoc.gr
Teaching and Learning Centre TOTT, University of Crete Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων: Γιώργος Κοσιώρης Συντονίστρια Γραφείου Διδασκαλίας και Μάθησης ΤΟΤΤ: Κάλλια Κατσαμποξάκη-Hodgetts Μέλη επιτροπής Training of the Trainers 2022-2025
Προισταμένη Διευθυνσης Εκπαιδευσης και Ερευνας κα Μαρία Γιαννούλη email: gradim-tott@uoc.gr
Τηλέφωνο: 2310 891463
Δαγδιλέλη Ιωάννα: Διοικητικός Υπάλληλος, Διοικητική Υποστήριξη
Σύσταση - Σκοπός
Το Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (ΚεΔιΜΑ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ιδρύθηκε το 2022 ύστερα από απόφαση της Συγκλήτουμε σκοπό να αποτελέσει εστιακό σημείο συγκέντρωσης και αναδιανομής καλών πρακτικών και εκπαιδευτικού υλικού και, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών της πληροφορίας και των επικοινωνιών, να συμβάλει στη διασφάλιση της ακαδημαϊκής ποιότητας στην εκπαιδευτική διαδικασία, που αποτελεί και στρατηγικό στόχο του Ιδρύματος.
Αποστολή
Το ΚεΔιΜα έχει ως αποστολή:
i) τη διοργάνωση Σεμιναρίων / Ημερίδων και κύκλων μάθησης με στόχο την ενημέρωση και υποστήριξη του συνόλου του διδακτικού προσωπικού σε καινοτόμες πρακτικές για την εκπαίδευση, καθώς και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε σχέση με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές τάσεις / προσεγγίσεις,
ii) την εκπαίδευση και υποστήριξη του συνόλου των μελών διδακτικού προσωπικού για την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνιών,
iii) τη δημιουργία εστιακού σημείου συγκέντρωσης και αναδιανομής υποστηρικτικού εκπαιδευτικού υλικού, τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή,
iv) τη δημιουργία κοινού χώρου ανάπτυξης της επικοινωνίας των μελών του συνόλου του διδακτικού προσωπικού προκειμένου για ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με επιτυχημένες πρακτικές αλλά και προβλήματα που προκύπτουν κατά την άσκηση του διδακτικού έργου,
v) την εκπόνηση μελετών όσον αφορά τη δημιουργία με καινοτόμου εκπαιδευτικού υλικού, την έκδοση επιστημονικών περιοδικών κ.ά. καθώς και
vi) την ανάπτυξη επικοινωνίας με ιδρύματα, κέντρα, γραφεία, εκπαιδευτικούς φορείς της ημεδαπής και της αλλοδαπής σε θέματα προσφερομένων εκπαιδευτικών υπηρεσιών.
Εποπτεία
Το ΚεΔιΜΑ εποπτεύεται από τον/την Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας.
Email: ctl@upatras.gr
Η Σύγκλητος, στην υπ' αριθ. 162/6.2.2020 συνεδρίασή της, αποφάσισε ομόφωνα τον ορισμό του Καθηγητή του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία κ. Αθανάσιου Καραλή. ως Συντονιστή του Γραφείου Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης.
Email: gradim.unipi@gmail.com
Το Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς ιδρύθηκε με σκοπό τη:
διασφάλιση συνεχούς υποστήριξης και ενημέρωσης του συνόλου του διδακτικού προσωπικού σε καινοτόμες πρακτικές για την εκπαίδευση φοιτητών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς και σε νέες προσεγγίσεις για την εκπαίδευση ενηλίκων και την πανεπιστημιακή Παιδαγωγική,
υποστήριξη του συνόλου του διδακτικού προσωπικού και ενημέρωσή τους για την αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (κυρίως διαδίκτυο, e-class, PowerPoint, τηλεκπαίδευση κ.ά.). Για τα θέματα αυτά μπορεί να γίνει συνεργασία με υφιστάμενες δομές πολυμέσων του ιδρύματος.
επικοινωνία του συνόλου του διδακτικού προσωπικού μεταξύ τους και διοργάνωση συναντήσεων για ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με επιτυχημένες πρακτικές ή προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση του διδακτικού τους έργου.
προαγωγή της συνολικής εκπαιδευτικής εμπειρίας των φοιτητών με γνώμονα τη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος μάθησης για τη βελτίωση της ποιότητας της διδασκαλίας και της μάθησης
ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε σχέση με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές τάσεις/προσεγγίσεις.
διοργάνωση κύκλων μάθησης και σεμιναρίων μικρής διάρκειας της διδακτικής και μαθησιακής διαδικασίας.
Τηλέφωνο:
Τηλέφωνο:
Email:
Τηλέφωνο: 28210 37350 | 28210 37419
Email: tls@tuc.gr
To Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης του Πολυτεχνείου Κρήτης έχει ως σκοπό την ολοκληρωμένη υποστήριξη του διδακτικού έργου του ακαδημαϊκού προσωπικού του Ιδρύματος και την προαγωγή της συνολικής μαθησιακής εμπειρίας των φοιτητών. Το Κέντρο έχει ως στόχο την προώθηση της Πανεπιστημιακής Παιδαγωγικής μέσω δράσεων που στοχεύουν στη δημιουργία μιας κοινότητας μάθησης, καινοτομίας και συνεχούς βελτίωσης του διδακτικού έργου, υποστηρίζοντας τους διδάσκοντες στο:
Τηλέφωνο:
Email: